Amerika, stiže li treći Buš

Izvor: RTS, 16.Dec.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika, stiže li treći Buš

Bivši guverner Floride Džeb Buš "aktivno razmatra mogućnost" da se kandiduje za predsednika SAD. Prethodno, predsednici Amerike bili su njegov otac i brat.

Republikanci su, možda, dve godine pred predsedničke izbore našli kandidata koji će da izađe na megdan Hilari Klinton.

"Odlučio sam da aktivno ispitam mogućnost da se kandidujem za predsednika SAD", napisao je Džeb Buš na Tviteru, čime je, suštinski, istakao želju da zazume mesto republikanskog kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za predsednika.

U sklopu tog "ispitivanja", Buš će razgovarati sa donatorima širom Amerike.

Ovim potezom, Buš je preduhitrio konkurenciju, uključujući i guvernera Nju Džersija Krisa Kristija, koji poput najmlađeg iz "dinastije Buš" računa na podršku najmoćnijih republikanaca u prilično složenom i napornom putu do Bele kuće.

Kako navode američki mediji, njegov otac i brat su još ranije snažno podržavali ideju da se Džeb kandiduje za predsednika, dok je majka Barbara bila prilično rezervisana, tvrdeći da je "bilo dosta Bušovih u Beloj kući".

Tek poslednjih dana, Barbara Buš je podržala želju sina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.