Amerika konačno ustanovila: Oni su odgovorni za smrt američkih vojnika u Jordanu

Izvor: B92, 01.Feb.2024, 00:49

Amerika konačno ustanovila: Oni su odgovorni za smrt američkih vojnika u Jordanu

Sjedinjene Američke Države veruju da je krovna ekstremistička organizacija Islamski otpor u Iraku odgovorna za napade dronom u Jordanu.

U napadu su ubijena tri američka vojnika, saopštila je danas Bela kuća.

"Verujemo da je napad u Jordanu planirala, finansirala i omogućila krovna organizacija Islamski otpor u Iraku, koja okuplja više ekstremističkih grupa, uključujući Kataib Hezbolah", rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << CNN.

Iako više ne pripisuje odgvornost za ovaj napad grupi Kataib Hezbolahu, Kirbi je rekao da to nije jedina grupa odgovorna za prethodne napade na američke baze.

"Ovaj napad svakako ima obeležje delovanja Kataib Hezbolah, ali prema podacima naše obaveštajne zajednice napad u Jordanu je izvršila krovna orgnizacija koja se zove Islamski otpor u Iraku", rekao je Kirbi.

Američki predsednik Džo Bajden je u utorak razgovarao sa porodicama trojice poginulih vojnika i prisustvovaće u petak dočeku njihovih posmrtnih ostataka u vazduhoplovnoj bazi Dover.

On je poručio da je odlučio kako će odgovoriti na napade ekstremista, ali je ostao neodređen kakav će tačno biti američki odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.