Amerika i politika: Trampove pristalice ne haju za optužbe protiv njega - I ako ode u zatvor, kao predsednik može sam sebe da pomiluje

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 10:37

Amerika i politika: Trampove pristalice ne haju za optužbe protiv njega - "I ako ode u zatvor, kao predsednik može sam sebe da pomiluje"

Bivši američki predsednik nije pokazao nikakve znake nervoze zbog novih teških optužbi.

Bivši američki predsednik Donald Tramp pojavio se prkosno na dve konvencije Republikanske stranke u subotu, dan nakon što je optužen zadržao poverljiva dokumenta, između ostalog i nuklearne podatke, pošto mu je bio završen mandat u Beloj kući.

Tramp, koji se bori da bude glavni kandidat republikanaca za predsednika SAD na izborima 2024, poručio je da ga federalne vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gone baš zato što želi drugi mandat u Beloj kući.

Ali na konvenciji Republikanske stranke u Severnoj Karolini nije izgledao kao čovek koji je pod stresom i koji je suočen sa teškom pravnom bitkom.

Stotine ljudi su u stojećem stavu aplauzom dočekale bivšeg američkog predsednika dok je on nonšalantno izlazio na binu.

On je bio glavni događaj, posle obroka od tri jela.

Za početak tu je bila salata, biftek kao glavno jelo i sladoled sa jagodama za desert - zaliven bokalima koka-kole.

Ukazala sam na fotografije Ministarstva pravde na kojima se vide kutije dokumenata natrpane u plesnoj sali, čak i u kupatilu, u Trampovoj vili Mar-a-Lago na Floridi.

"Čekaj malo", reče Čerial.

"Ovo je Amerika. Niko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica."

Njih dvoje veruju da je sistem prožet dvostrukim standardima i rekli su da bi podržali Trampa, čak i ako bude osuđen.

Ako bude izabran, mogao bi, predložila je Čerial, samog sebe da pomiluje i oslobodi iz zatvora.

Nepokolebljiva podrška Trampu odjekivala je hodnicima, a njegovo ime i brend su bili vidljivo dominantni na banerima i bejzbol kačketima.

Pogledajte video o drugom pravnom problemu Donalda Trampa:

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.