Amerika i dalje pri svom stavu – Ne prekidu vatre

Izvor: B92, 20.Jan.2024, 00:42

Amerika i dalje pri svom stavu – "Ne" prekidu vatre

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je da se SAD i dalje protive "opštem prekidu vatre" u sukobu između Izraela i Hamasa u Gazi.

"Podržavamo humanitarne pauze da pokušamo da izvučemo taoce i dopremimo više pomoći, ali ne podržavamo prekid vatre u ovom trenutku", istakao je Kirbi na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Dodao je da ne veruje da će prekid vatre biti od koristi bilo kome osim Hamasu.

''Mislim da je važno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapamtiti da je 6. oktobra postojao prekid vatre", zaključio je Kirbi.

On je takođe saopštio da su američke snage izvele tri uspešna udara protiv ciljeva Huta u Jemenu.

"Ove akcije su, želim ponovo da naglasim, učinjene u samoodbrani, ali takođe pomažu da međunarodne vode postanu bezbednije i za pomorske brodove i za trgovačko pomorstvo", naveo je portparol Bele kuće.

Prema njegovim rečima, ovo je četvrti put da su SAD preduzele preventivnu akciju u protekloj nedelji na lansere protivbrodskih balističkih projektila Huta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.