Amerika hitno upozorila građane: Odmah napustite Rusiju

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 19:08

Amerika hitno upozorila građane: Odmah napustite Rusiju

Entoni Blinken izjavio je da su SAD ''duboko zabrinute'' zbog toga što je u Rusiji zbog špijunaže priveden dopisnik Vol strit džornala Evan Gerškovič.

Kako navodi Rojters, zvaničnici SAD su u kontaktu sa Vol strit džornalom i osuđuju postupke Moskve.

Američki Stejt department izdao je hitno upozorenje svojim državljanima da ne putuju u Rusiju. U saopštenju se navodi da svim američkim državljanima koji se nalaze u Rusiji preporučuju da što pre napuste tu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlju.

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao, povodom pritvaranja dopisnika "Vol strit džornala" Evana Gerškoviča zbog špijunaže, da se ne radi o sumnji, već o tome da je novinar "uhvaćen na delu".

Gerškovič, 32-godišnji dopisnik moskovskog biroa američkog lista, priveden je u Jekaterinburgu pod sumnjom za špijunažu, saopštila je ranije FSB.

On je, kako je navela FSB: "Po instrukcijama američke strane, prikupio informacije koje predstavljaju državnu tajnu o aktivnostima jednog od preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.