Amerika: Kompanija Dizni se naljutila na novog šerifa u gradu“ - Rona Desantisa

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 10:31

Amerika: Kompanija Dizni se naljutila na "novog šerifa u gradu“ - Rona Desantisa

U tužbi Dizni optužuje guvernera Floride Rona Desantisa za organizovanje kampanje "vladine odmazde“.

Nova zakonska mera drastično je uticala na eskalaciju sukoba giganta industrije zabave i republikanskog političara, guvernera američke države Floride.

Dve strane su u svađi otkako su predstavnici kompanije Dizni kritikovali zakon savezne države koji zabranjuje razgovor o seksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu u osnovnim školama.

Tužba je usledila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto su državni zvaničnici poništili sporazum o uređenju građevinskog zemljišta koji obuhvata zabavni park firme na Floridi.

Dizni tvrdi da Desantisovi koraci za sticanjem kontrole nad njegovim delovanjem ugrožava njegovo poslovanje i krši njegova ustavna prava.

Od suda je tražio da poništi te poteze.

"Dizniju je žao što je došlo do ovoga", navodi se u obrazloženju kompanije u tužbi, podnetoj federalnom sudu na Floridi.

"Ali iscrpivši sve napore za pronalaženje rešenja, kompaniji nije preostalo ništa drugo već da podnese ovu tužbu kako bi zaštitila osoblje, goste i lokalne partnere za uređenje zemljišta od nemilosrdne kampanje da se iskoristi vladina moć protiv Diznija iz odmazde zbog izražavanja političkog stava koji je nepopularan kod nekih državnih zvaničnika."

Pogledajte video

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Amerika: Kompanija Dizni se naljutila na „novog šerifa u gradu“ - Rona Desantisa

Izvor: Radio 021, 28.Apr.2023

U tužbi Dizni optužuje guvernera Floride Rona Desantisa za organizovanje kampanje „vladine odmazde“.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.