Amerika: Borba na ulicama Džerzi Sitija - šestoro mrtvih

Izvor: B92, 11.Dec.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika: Borba na ulicama Džerzi Sitija - šestoro mrtvih

Još uvek nije utvrđeno zašto je došlo do pucnjave.

Policajac i najmanje još pet osoba je nastradalo u oružanom sukobu na ulicama Džerzi Sitija, u američkoj državi Nju Džerzi.

Dva policajca su ranjena tokom pucnjava koje su kulminirale kada su se dve osobe zabarikadirale u prodavnici.

Nekoliko škola i prodavnica je privremeno zatvoreno.

Vlasti kažu da u pitanju nije teroristički napad.

Keli je rekao da je sukob buknuo na lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << groblju u utorak. Lokalni mediji izveštavaju da je sukob policije i osumnjičenih povezan sa istragom ubistva, ali vlasti to još uvek nisu potvrdile.

Na policiju je odmah otvorena vatra, rekao je Keli novinarima, a veruje se da je Sils ubijen dok je prilazio osumnjičenima čija imena još uvek nisu objavljena.

Dve osobe su sa groblja pobegle u kombiju, a zatim se zatvorile u jednoj prodavnici odakle su ispalile stotine šražera na policiju. Sukob je trajao oko četiri sata.

Veruje se da su njih dvojica ubila troje ljudi u prodavnici pre nego što su nastradali. Najmanje jedan preživeli iz radnje je zbrinut u bolnici.

Keli je rekao da istraga pokazuje da se u kombiju osumnjičenih nalazila "zapaljiva naprava" koja je odneta na ispitivanje.

"Na osnovu onoga što znamo za sada ne postoji pretnja po javnu bezbednost", rekao je guverner Nju Džerzija Fil Marfi na konferenciji za novinare.

"Ovo je bio jako težak dan za Džerzi Siti i celu državu Nju Džerzi", dodao je.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.