Američkim saveznicima priređen PAKAO tokom praznika - VELIKI BROJ MRTVIH!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2023, 20:48

Američkim saveznicima priređen PAKAO tokom praznika - VELIKI BROJ MRTVIH!

Udarili na prepad

Ćelije ISIS-a u severoistočnom regionu Sirije ubile su ili ranile 18 boraca Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koje podržavaju SAD, u prve dve nedelje svetog islamskog meseca Ramazana koji je počeo 23. marta, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR). 

Prema posmatračkoj grupi sa sedištem u Londonu, teroristi su izveli 12 operacija protiv grupe koju predvode Kurdi u Deir ez Zoru i Hasaki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom navedenog perioda.

- U 12 operacija grupe poginulo je sedam boraca SDF-a, a 11 je teško ranjeno - navodi se u izveštaju grupe. ISIS je preuzeo odgovornost za neke od napada preko svoje zvanične novinske agencije Amak. Odgovornost terorističke grupe za preostale napade tek treba da bude potvrđena.

Do porasta napada ISIS-a na severoistoku Sirije došlo je usred zahvata protivterorističkih operacija koalicije predvođene SAD i SDF.

U pregledu objavljenom 4. aprila, američka Centralna komanda je saopštila da je u regionu tokom marta izvedeno devet zajedničkih operacija. Kao rezultat operacija, dvojica terorista ISIS-a su ubijena, a 11 ih je uhapšeno. Komanda je takođe saopštila da su koalicione snage predvođene SAD izvele 28 operacija u susednom Iraku u koordinaciji sa vladinim snagama, ubivši sedam terorista i uhapsivši još sedam.

Vašington drži oko 900 vojnika u Siriji i više od 2.500 u Iraku pod izgovorom da su tamo da se bore protiv ISIS-a. Međutim, teroristička grupa je i dalje prilično aktivna u obe zemlje.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.