Američki vojni brod ispalio hice upozorenja nakon približavanja tri plovila Iranske revolucionarne garde

Izvor: VOA, 27.Apr.2021, 23:42

Američki vojni brod ispalio hice upozorenja nakon približavanja tri plovila Iranske revolucionarne garde

Američki vojni brod ispalio je hice upozorenja, pošto su se tom i još jednom patrolnom plovilu američke vojske, približila tri broda iranske Islamske revolucionarne garde u međunarodnim vodama Zaliva, saopštila je američka vojska. „Posade američkih brodova uputile su nekoliko upozorenja - ali su brodovi Islamske revolucionarne garde nastavili manevre u neposrednoj blizini. Posada broda Fajerbolt ispalila je hice upozorenja i iranski brodovi su se udaljili", ukazano je u saopštenju. Iranski brodovi su se američkim približili na 204 stope - odnosno oko 62 metra, precizirano je u saopštenju o incidentu za koji američka vojska navodi da se dogodio u ponedeljak. Za sada nema dostupnih informacija o incidentu sa iranske strane. Agencija Rojters izvestila da su se takvi incidenti događali tokom poslednjih pet godina - ali je u 2020, kako je ukazano, vladalo relativno zatišje. Podsetimo, svetske sile nastoje da zvanični Vašington i Teheran privole da se vrate nuklearnom sporazumu iz 2015. godine čija je svrha denuklearizacija Irana kome bi zauzvrat bile ublažene brojne međunarodne sankcije.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Hici upozorenja vojnog broda SAD na plovila Iranske garde

Izvor: B92, 27.Apr.2021

Američki vojni brod ispalio je hice upozorenja nakon što su mu se u Persijskom zalivu približila tri plovila mornarice iranske Islamske revolucionarne garde...Tri plovila mornarice iranske Islamske revolucionarne garde približila su se i još jednom patrolnom čamcu..."Američke posade izdale su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.