Američki senatori pozvali Kurtija na mirno rešenje pitanja tablica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2022, 14:23

Američki senatori pozvali Kurtija na mirno rešenje pitanja tablica

Grupa od četvoro američkih senatora izrazila je razočaranje zbog nedostatka napretka u pronalaženju diplomatskog načina za rešavanje pitanja registarskih tablica i pozvala premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija "da iscrpi sve diplomatske puteve" kako bi mirno rešio to pitanje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Senatori Džin Šahin, Rona Džonsona, Toma Tilisa i Krisa Van Holena u zajedničkom saopštenju koje je Šahin objavila na Tviteru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a nakon neuspeha pregovora u Briselu, ističu da su sve zabrinutiji zbog rizika od nasilja i nestabilnosti u regionu koji, upozoravaju, ugrožavaju teško stečeni mir.

"Razočarani smo nedostatkom napretka u pronalaženju diplomatskog puta napred između vlada Kosova i Srbije za rešavanje pitanja kosovskih registarskih tablica u srpskim entitetima na Kosovu", naveli su senatori.

Oni su istakli da podržavaju napore EU da posreduje u mirnom rešavanju ovog pitanja i "ohrabruju premijera Kurtija da iscrpi sve diplomatske mogućnosti da bi postigao mirno rešenje" ovog pitanja sa predsednikom Vučićem.

Senatori su izrazili zahvalnost snagama KFOR-a na tome što su odigrali ključnu ulogu u održavanju mira u regionu.

Šahin i Tilis, koji su među potpisnicima ovog saopštenja, boravili su u poseti Beorgadu i Prištini u aprilu ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Amerika poziva Kurtija: "Mirno rešite..."

Izvor: B92, 22.Nov.2022

Američki senatori razočarani zbog nedostatka napretka u pronalaženju rešavanja po pitanju situacije na KiM...Oni su pozvali Kurtija "da iscrpi sve diplomatske puteve" kako bi mirno rešio to pitanje sa predsednikom Srbije...Senatori Džin Šahin, Rona Džonsona, Toma Tilisa i Krisa Van Holena u zajedničkom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.