Izvor: Southeast European Times, 05.Jan.2010, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki pripadnici KFOR-a prebačeni na sever Kosova

05/01/2010

PRIŠTINA, Kosovo -- Američki vojnici u sastavu KFOR-a u utorak (5. januara) zamenjuju tursku vojnu jedinicu na severnom Kosovu. Jedinica američke vojske biće stacionirana u bazi KFOR-a u blizini Leposavića, saopštile su snage predvođene NATO-om, opisujući to kao regularnu i planiranu rotaciju međunarodnih vojnih snaga.

U međuvremenu, Slovačka je saopštila da planira da povuče 139 svojih vojnika iz KFOR-a i ostavi 20 vojnika da rade u obaveštajnim službama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << "Do kraja 2010. motorizovana jedinica koja služi na Kosovu pod zastavom NATO-a mogla bi da se vrati kući. Nema više potrebe za multinacionalnim grupnim centrom u kojem služe naši vojnici", rekao je slovački ministar odbrane Jaroslav Baska. Slovački vojnici su na Kosovu 11 godina. NATO planira da smanji broj vojnika KFOR-a sa 15.000 na 10.000 do kraja januara. (Kosovalajv, Telegrafi, RTK, Tanjug, Beta - 05/01/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.