Američki pilot: Ruski SU-35 lepo izgleda, ali u stvarnosti je smeće

Izvor: B92, 17.Mar.2023, 00:23

Američki pilot: "Ruski SU-35 lepo izgleda, ali u stvarnosti je smeće"

Penzionisani pilot američkog ratnog vazduhoplovstva potpukovnik Den Hampton dao je svoje mišljenje o ruskom lovcu Su-35 Flanker.

Prema njegovim rečima “Su-35 samo izgleda dobro, ali u stvarnosti je "smeće".

"Moje mišljenje, i mišljenje većine profesionalnih pilota lovaca, je da je Su-35 tipična ruska mašina i da lepo izgleda. Lepo ga farbaju, stavljaju sve vrste kul zvezda na njega i sve to. Ali duboko u sebi, to i nije tako dobar avion. Izgleda dobro na aeromitinzima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali moje lično mišljenje je da je to smeće", rekao je bivši pilot vazduhoplovstva, prema proukrajinskom tviterašu "PStile0ne1".

Penzioner, nekadašnji potpukovnik Dan Hampton ima iskustva. Učestvovao je u ratovima u Persijskom zalivu, u Iraku ali i na Kosovu, nakon čega je postao pisac i redovni saradnik VOA, CNN, BBC i Newsmax-a.

Prema njegovom mišljenju, Ukrajina može da dobije ne samo avione, već i zapadne penzionisane pilote. On smatra da "piloti plaćenici", već penzionisani, ali i dalje sposobni za borbu, mogu biti uključeni u odbranu Ukrajine.

O tome je pisao novinar Stiven Brajen u svom najnovijem materijalu. Prema njegovim rečima, zbog ograničenog vremena koje je na raspolaganju ukrajinskim pilotima da se obuče za upravljanje zapadnim lovcima, sasvim je moguće da bi letelice ofarbane u ukrajinsku kamuflažu mogli da upravljaju piloti obučeni na Zapadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.