Američki odgovor na povećan broj masovnih pucnjava: Rekordna prodaja oružja

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 22:54

Američki odgovor na povećan broj masovnih pucnjava: Rekordna prodaja oružja

Prodaja oružja u SAD je dostigla rekordan broj drugu godinu zaredom, posle perioda u kojem su se masovne pucnjave događale skoro svake nedelje.

Federalni istražni biro (FBI) je od licenciranih radnji za prodaju oružja dobio ogroman broj zahteva za proveru kupaca tokom 2021. godine, pokazuju savezni podaci.

FBI je proverio četiri miliona kupaca u januaru, 3,4 miliona u februaru i 4,7 miliona u martu, navodi njujorški list.

To je povećanje u ondosu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošlu godinu, kada je 2,7 miliona provera urađeno u januaru, 2,8 u februaru i 3,7 miliona u martu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordna prodaja oružja u SAD nakon masovnih pucnjava

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2021

NJUJORK - Prodaja oružja u SAD je dostigla rekordan broj drugu godinu zaredom, poslije perioda u kojem su se masovne pucnjave događale skoro svake nedelje, piše danas "New York Post".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.