Američki narod ne bi prihvatio predsednika koji bi se poklonio diktatoru

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 00:43

"Američki narod ne bi prihvatio predsednika koji bi se poklonio diktatoru"

Potpredsednica SAD Kamala Haris izjavila je danas da američki narod nikada ne bi prihvatio predsednika koji bi se poklonio nekom diktatoru.

Ona je u intervjuu za MSNBC, komentarišući izjavu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da bi ohrabrio, kako je navela, "brutalnog diktatora" da izvrši invaziju na američke saveznike, istakla da se nijedan prethodni predsednik SAD, bez obzira na partiju, nikada nije klanjao ruskom diktatoru.

"Vidimo primer nečega za šta jednostavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << verujem da američki narod nikada ne bi podržao, a to je da se predsednik SAD, sadašnji ili bivši, klanja sa takvim rečima i očiglednom namerom, ruskom diktatoru", rekla je potpredsednica Bele kuće.

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena je ranije nazvala "užasavajućim i nespretnim“ Trampovu izjavu izrečenu prošle nedelje na predizbornom skupu u Pensilvaniji da bi "ohrabrio" Rusiju da napadne NATO članice koja ne plaćaju obaveze prema ovoj vojnoj alijansi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.