Američki jastreb najavljuje KONFRONTACIJE sa Kinom ukoliko uđe u Belu kuću

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 10:58

"Američki jastreb" najavljuje KONFRONTACIJE sa Kinom ukoliko uđe u Belu kuću

Viši savetnik Bajdena za spoljnu politiku Toni Blinken rekao je da SAD moraju da zauzmu stav protiv akcija Kine u Hongkongu.

Džo Bajden bi, ukoliko postane predsednik Sjedinjenih Američkih Država, uveo sankcije Kini zbog njenog plana da primeni nova pravila o nacionalnoj bezbednosti u Hongkongu, saopšteno je iz kampanje Bajdena.

U kampanji Bajdena, koji će najverovatnije biti demokratski predsednički kandidat, optužuju predsednika SAD i republikanskog kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Donalda Trampa da je omogućio Pekingu da ograniči slobodu u nekadašnjoj britanskoj koloniji.

On je dodao da bi Bajden, inače bivši potpredsednik SAD, okupio američke saveznike kako bi izvršio pritisak na Kinu i kritikovao Trampa što je pohvalio lidera Kine Si Đinpinga uprkos antivladinim protestima na toj teritoriji prošle godine.

.@JoeBiden is in favor of placing sanctions on #China over #HongKong, according to his campaign.https://t.co/QAaMoLlpQb

— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) May 28, 2020

Blinken je dodao da bi Bajdenova administracija u potpunosti primenila Zakon o ljudskim pravima i demokratiji u Hongkongu, "uključujući sankcije zvaničnicima, finansijskim institucijama, kompanijama i pojedincima".

Više hiljada demonstranata okupilo se juče na protestu u Hongkongu protiv plana Pekinga da uvede nove zakone o bezbednosti, policija je upotrebila biber sprej kako razbila nedozvoljen skup, a bilo je i hapšenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.