Izvor: Southeast European Times, 10.Feb.2011, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki diplomata Kantrimen poziva Albaniju da poštuje ustav

10/02/2011

TIRANA, Albanija -- Pomoćnik zamenika američkog državnog sekretara Tomas Kantrimen pozvao je u sredu (9. februara) institucije u Albaniji da poštuju ustav. Pripreme za majske lokalne izbore trebalo bi da se odvijaju po planu i svaki bojkot je neprihvatljiv, rekao je Kantrimen. On je takođe istakao da Wašington nudi svoju punu podršku tužiocima koji istražuju nasilne demonstracije od 21. januara. On se sastao sa predsednikom Bamirom Topijem, te liderima vlade i opozicije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << pozivajući sve strane da počnu dijalog i pronađu rešenje koje će pokazati da se vladavina zakona sprovodi u toj zemlji članici NATO-a. Kantrimen je trebalo da poseti Kosovo, ali se to promenilo zbog „putnih problema“, saopštila je američka ambasada u Prištini. (Šekuli, Top čenel, VoA, Balkan veb – 9.2.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Zvaničnik SAD danas na Kosovu

Izvor: S media, 11.Feb.2011, 02:02

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Tomas Kantrimen danas će posetiti Kosovo i razgovarati sa premijerom u ostavci Hašimom Tačijem, saopšteno je iz kabineta predsednika kosovske vlade...Kantrimen je trebalo da doputuje na Kosovo u sredu, ali je, kako je saopšteno iz Ambasade SAD u...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.