Američki avion nadleće oko Severne Koreje

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 11:03

Američki avion nadleće oko Severne Koreje

Američki špijunski avion preleteo je blizu korejskog poluostrva u akciji koja je delovala kao da se nadgleda Severna Koreja, navodi služba za praćenje aviona.

Američki E-8C "Dzoint Stars" je primećen na nebu iznad Žutog mora, prenela je Jonhap agencija.

Isti avion je viđen kako izvodi operacije u subotu uveče iznad zapadnih voda.

Avion je primećen u trenutku kada je počelo da se nagađa da bi Severna Koreja mogla da testira novo oružje neposredno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uoči predsedničkih izbora 3. novembra.

Severna Koreja i SAD su prekinuli razgovore o nuklearnom programu prošle godine.

Severnokorejski lider Kim Džong Jun se 10. oktobra zavetovao da će nastaviti da ojačava odbrambeni sistem zemlje i na vojnoj paradi u Pjongjangu je pokazao novu interkontinentalnu balističku raketu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVE TENZIJE NA KOREJSKOM POLUOSTRVU? Američki špijunski avion nadleće područje Severne Koreje

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020

Američki špijunski avion preleteo je rano jutros blizu korejskog poluostrva,..U akciji koja je delovala kao pokušaj da se nadgleda Severna Koreja, saopštila je služba za praćenje aviona. Američki E-8C Dzoint Stars je primećen na nebu iznad Žutog mora...Isti avion je viđen kako izvodi operacije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.