Američki ambasador posetio Novi Pazar

Izvor: Press, 05.Mar.2013, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ambasador posetio Novi Pazar

Kirbi je tom prilikom istakao da mu je veoma drago što je nova vladajuća većina u Novom Pazaru spremna da pruži inicijativu i pokrene neke projekte, a da je američka ambasada tu da im pomogne.
"Prilika je mnogo. Postoje prednosti koje treba iskoristiti, a to su prvenstveno mladi koji žive ovde u Novom Pazaru i Sandžaku. Imao sam prilike da čujem da grad traži potencijalne investitore, da su bili u poseti Turskoj, da su se i tamo ohrabrivali investitori da ulažu u ovaj region. Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da postoje ideje u kojima se fokusiramo na nova radna mesta", poručio je Kirbi.
Američki ambasador osvrnuo se i na izgled novinara koji su prisustvovali konferenciji za štampu nakon njegovog sastanka sa lokalnim zvaničnicima i primerio da većina njih nosi farmerke.
"Pretpostavljam da koristite domaće brendove i da to nisu farmerke iz inostranstva i da su ovde proizvedene. čuo sam da su to odlični proizvodi i nadam se da je to tačno, a izvinjavam se što nemam farmerke sada", rekao je Kirbi.
Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović naveo je da su američkog ambasadora upoznali sa političkom i socijalnom situacijom u gradu i širom regionu, kao i sa planovima za budućnost i ekonomski oporavak tog dela Srbije.
Mahmutović je naveo da je grad Novi Pazar veoma zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Ambasadom SAD i najavio dobru saradnju i u narednom periodu.
Predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Djerlek izrazio je uverenje da će Novi Pazar i Sandžak u Ambasadi SAD i američkom narodu imati prijatelje, kao što je to bio slučaj i u prethodnom periodu.
"Smatram da će nova većina u Novom Pazaru kao prioritet staviti ekonomski razvoj Novog Pazara i Sandžaka i otvaranje novih radnih mesta. Učiniću sve da u Novi Pazar što pre dodju ozbiljni investitori kako bi zaposlili veliki broj nezaposlenih i kako bi se podigao životni standard gradjana", zaključio je Djerlek.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.