Izvor: Southeast European Times, 26.Jan.2011, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ambasador Del predviđa novu kosovsku vladu do 17. februara

26/01/2011

PRIŠTINA, Kosovo -- Američki ambasador na Kosovu Kristofer Del predviđa da će nova vlada biti formirana pre Dana nezavisnosti, 17. februara, izvestio je dnevnik Kosova sot u sredu (26. januara). „Ovo je važan događaj za Kosovo. Važan je simbol imati novu, potpuno funkcionalnu vladu na treću godišnjicu nezavisnosti“, rekao je Del, dodajući da bi voleo da vidi vladu sa jasnim i koherentnim programom.

Sadašnji premijer Hašim Tači drži opcije otvorene >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << kada je u pitanju koalicija, a članovi njegove Demokratske partije (PDK) nagovestili su da će vlada biti formirana u prvoj polovini februara. Prema preliminarnim rezultatima prevremenih opštih izbora u decembru, Tačijeva stranka je prva, sa otprilike 32 odsto glasova. Demokratski savez Kosova, koji je na drugom mestu, i Alijansa za budućnost Kosova, na četvrtom, nagovestili su da su otvoreni za ponude, ali da ne žure da formiraju koaliciju. (Kosova sot, Koha ditore, Telegrafi, Koha – 26.1.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.