Američki Senat: Mediji nisu neprijatelji naroda

Izvor: B92, 16.Avg.2018, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki Senat: Mediji nisu neprijatelji naroda

Vašington -- Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se potvrđuje da "mediji nisu neprijatelji naroda".

Rezolucija koju je predložio demokratski senator Brajan Šac poziva se na reči Tomasa Džefersona, Džejmsa Medisona i Ronalda Regana, pored ostalih, da su slobodni mediji "sastavni deo demokratskih temelja Sjedinjenih Država".

U rezoluciji se osuđuju napadi na medije "kao napadi na demokratske institucije" SAD, prenela je agencija AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dodaje se da Prvi amandman Ustava SAD štiti medije od vladine kontrole i pritisaka. Nijedan poslanik nije izneo primedbe na rezoluciju.

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je danas kritikovao medije pošto su američki listovi koordinisano osudili njegove napade na novinare koje optužuje da šire "lažne vesti".

Tramp medije redovno naziva "narodnim neprijateljem" i "lažnim vestima", a pre dve nedelje je rekao da novinari "namerno izazivaju velike podele i nepoverenje" i da "mogu da izazovu rat".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.