Američka vojska je napala

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 08:20

Američka vojska je napala

Američke snage izvele su sedam "samoodbrambenih" udara protiv četiri plovila Huta bez posade, saopštila je američka vojska.

Kako je navedeno, tokom jučerašnjeg dana snage američke Centralne komande izvršile su i udare na sedam mobilnih protivbrodskih krstarećih raketa koje su bile pripremljene za lansiranje na brodove u Crvenom moru, prenosi Rojters.

"CENTCOM je identifikovao ove rakete i USV (plovila bez posade) u oblastima Jemena koje kontrolišu Huti i utvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da predstavljaju neposrednu pretnju za brodove američke mornarice i trgovačke brodove u regionu", navela je američka Centralna komanda u saopštenju na društvenoj mreži X.

Zbog napada jemenskih Huta u Crvenom moru, mnogi brodovi promorani su da do Azije, umesto preko Sueckog kanala, putuju oko afričkog Rta dobre nade.

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija pokrenule su 12. januara napade na ciljeve Huta u Jemenu.

Vođa jemenskih pobunjenika Huta Abdul Malik al-Huti izjavio je u utorak da će ta grupa intenzivirati napade ako Izrael ne okonča rat u Pojasu Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.