Američka vojska stigla tik do Srbije

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 13:21

Američka vojska stigla tik do Srbije

Prve američke vojne trupe kojima se jačaju savezničke snage NATO-a na istočnom krilu stigle su u Rumuniju.

To je potvrdio danas rumunski ministar odbrane Vasile Dinču.

Dinču je novinarima rekao da se prvih 100 američkih vojnika nalazi u Rumuniji i da se bave logistikom, prenosi agencija Rojters.

"Stigli su Amerikanci. Više od 100 specijalizovanih američkih vojnika zajedno sa našim specijalistima za logistiku se priprema, što znači da neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proći mnogo vremena pre nego što stigne ostatak trupa", izjavio je Dinču.

Sjedinjene Države šalju skoro 3.000 dodatnih vojnika u Poljsku i Rumuniju da bi, kako tvrde, zaštitili istočnu Evropu od potencijalnog prelivanja ukrajinske krize. Američki Pentagon je saopštio da će premestiti eskadrilu Strajker sa oko 1.000 američkih pripadnika iz Vilseka u Nemačkoj u Rumuniju.

U Poljsku su američke trupe već u subotu počele da pristižu.

SAD trenutno imaju oko 900 vojnika u Rumuniji, koja je članica NATO-a od 2004. godine i domaćin odbrambenog sistema od balističkih projektila.

Francuska je, takođe, najavila da planira da pošalje trupe u Rumuniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rumunski ministar odbrane: Stigli su Amerikanci

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2022

BUKUREŠT - Prve američke vojne trupe kojima se jačaju savezničke snage NATO-a na istočnom krilu stigle su u Rumuniju, izjavio je danas rumunski ministar odbrane Vasile Dinču.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.