Američka vojska: Likvidiran je

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 22:40

Američka vojska: "Likvidiran je"

Americka vojska saopštila je da je u vazdušnom napadu u Somaliji likvidirala uticajnog pripadnika islamske ekstremističke grupe Al Šabab.

Ranije danas je vlada Somalije saopštila da je ubijen Abdulah Nadir, jedan od osnivača Al Šabab grupe, tokom operacije sprovedene u saradnji sa "međunarodnim partnerima", preneo je Rojters.

U saopštenju vlade Somalije se podseća da je u bombaškim napadima izvođenim od 2006. godine ova ekstremistička grupa povezana sa Al >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kaidom usmrtila desetine hiljada ljudi.

Smatra se da je Abdulah Nadir bio među kandidatima za poziciju lidera grupe na čijem čelu je trenutno oboleli Ahmed Dirija, dodaje Rojters.

U saopštenju ministarstva informisanja Somalije se kaže da je Nadirova smrt "trn koji je uklonjen iz somalijske nacije", a ministar za informisanje Somalije Osman Abukar Dube potvrdio je da je Abdulah Nadir ubijen u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.