Američka tajna baza otkrivena u ledu Grenlanda

Izvor: Danas, 02.Avg.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka tajna baza otkrivena u ledu Grenlanda

GEUSRadarski snimak na kojem se vidi struktura tunela Duboko u ledu Grenlanda nalazi se američka vojna baza iz vremena Hladnog rata, objavili su lokalni mediji. Danska naučnica Nana Karlson kaže da je napuštena baza nekoliko stotina metara ispod ledenog pokrivača. „Biće potrebno mnogo godina pre nego što se taj led otopi i baza postane dostupna […] Članak Američka tajna baza otkrivena u ledu Grenlanda se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Američka tajna baza otkrivena u ledu Grenlanda

Izvor: B92, 02.Avg.2019

Prvo je bila istraživačka stanica, ali posle je postala mesto odakle su Amerikanci mogli da lansiraju rakete u slučaju napada na SSSR...Duboko u ledu Grenlanda nalazi se američka vojna baza iz vremena Hladnog rata, objavili su lokalni mediji...Danska naučnica Nana Karlson kaže da je napuštena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.