Američka mornarica: Iran zaplenio još jedan tanker

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 20:43

Američka mornarica: Iran zaplenio još jedan tanker

Iranske snage zapenile su danas naftni tanker koji je pod zastavom Maršalskih ostrva plovio u međunarodnim vodama Omanskog zaliva.

Mornarica SAD je saopštila da je reč o poslednjoj u nizu iranskih zaplena komercijalnih brodova u vodama tog zaliva.

Rojters navodi da američka mornarica smatra da ta zaplena narušava regionalnu bezbednost i stabilnost, i pozvala Teheran da odmah oslobodi tanker.

Prema brodskoj bazi Međunarodne pomorske organizacije (IMO), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaplenjeni brod je u vlasništvu kompanije registrovane u Tjanđinu, u Kini.

Mornarica je saopštila da je Iran u protekle dve godine nezakonito zaplenio najmanje pet komercijalnih brodova u vodama na Bliskom istoku.

Teheran je u novembru oslobodio dva tankera pod grčkom zastavom koje je u Omanskom zalivu zaplenio u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran zaplenio naftni tanker Maršalskih Ostrva u Omanskom zalivu na putu ka SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2023, 09:16

Iranska mornarica zaplenila je naftni tanker, koji je plovio pod zastavom Maršalskih Ostrva, u Omanskom zalivu na putu ka SAD, saopštila je Peta flota američke mornarice, navodeći da je zaplena u suprotnosti sa međunarodnim pravom i da remeti regionalnu bezbednost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.