Američka gvozdena brigada stigla u Evropu

Izvor: B92, 06.Jan.2017, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka "gvozdena brigada" stigla u Evropu

Prvi kontingent od 4.000 američkih vojnika, tenkova, kamiona i druge vojne opreme stigao je brodom u nemačku luku Bremerhafen.

Oni su stigli u okviru nastojanja NATO da ojača svoje istočno krilo na granici sa Rusijom.

Dva teretna broda su stigla u Evropu, dok će za nekoliko dana stići i treći.

Kako prenosi "Bild", Amerikanci su poslali takozvanu "gvozdenu brigadu" iz Kolorada koja će iz Bremerhafena biti prebačene železnicom i kopnom u Poljsku gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će učestvovati u zajedničkoj vojnoj vežbi.

"Najbolji način da se održi mir je kroz pripreme", rekao je general major Timoti Mekgir novinarima na pitanje da li veliko razmeštanje vojnika ima za cilj slanje poruke Moskvi, prenosi Rojters.

Ovo, prema njegovim rečima, samo pokazuje "snagu i koheziju Alijanse i američke posvećenosti da održi mir na kontinentu".

Pored američkih vojnika, članice NATO Nemačka, Kanada i Britanija takođe šalju bataljone od po 1.000 vojnika u Estoniju, Letoniju i Litvaniju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.