Američka TAJNA STRATEGIJA za SRBIJU: 100.000 Albanaca spremno za NAPAD!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka TAJNA STRATEGIJA za SRBIJU: 100.000 Albanaca spremno za NAPAD!

SAD ima klešta na Balkanu, a između njih je srpski narod

Po strateškim dokumentima Pentagona i NATO, Albanci su, uz Ukrajince, jedini u Evropi koji su spremni da ratuju za američke interese. Za ratni sukob stratezi iz Vašingtona računaju na 100.000 Albanaca iz Albanije i sa Kosova i Metohije, otkriva za Srpski Telegraf prof. dr Srđan Perišić.

- Njihov geopolitički interes u Evropi i na Balkanu jeste onemogućavanje ruskog uticaja i srpskog povezivanja u jedinstvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << državu – objašnjava Perišić, koji kaže da je pomenuti dokument video 2008. godine u Vašingtonu.

Pročitajte i:

- Amerikanci hoće da suzbiju Rusiju i bilo koju drugu silu koja se nalazi na prostoru Evrope i Azije, a mogla bi da im bude konkurent – Rusiju, Kinu, Tursku, Nemačku u Evropi... Preko NATO se omogućava prisustvo Amerike u ovom delu sveta. Njima treba slaba EU i traže saveznike među evropskim zemljama. Vidite, na primer, da je Poljska veći saveznik Vašingtona od bilo koje druge evropske zemlje – kaže on.

Što se Srba tiče, geopolitički interes Zapada ostvaruje se metodom tzv. atlantističkih geopolitičkih klešta.

- Jedan krak su Albanci, a drugi Hrvati. Kad pogledamo ta klešta na Balkanu, vidimo da se između njih nalazi srpski narod. Područja za izazivanje kriza su upravo Kosovo i Metohija i Bosna i Hercegovina, odnosno deo preko koga mogu vršiti pritisak na RS. Takođe, krize mogu da se serviraju i preko Makedonije – kaže Perišić.

On je dodao da svi američki generali i političari imaju problem što im vojna, politička i ekonomska moć opada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.