Ameri tvrde: Imamo najbrži auto na svetu (FOTO)

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ameri tvrde: Imamo najbrži auto na svetu (FOTO)

Plan je da se dostigne brzina od 300 milja na sat

Pod imenom "venom F5" se krije najbrži automobil na svetu, barem tako tvrdi njegov proizvođač Henesi.

Kako navode iz ove teksaške kompanije projekat se privodi kraju, a njihov cilj je dostizanje najveće brzine na svetu u kategoriji automobila koji se smeju voziti javnim putevima.

U tom naumu, pomoći će im centralno smešteni 7,6-litarski V8 biturbo motor s preko 1.600 konjskih snaga i 1.763 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sedmostepena automatika će sve te "konje" prenositi na zadnju osovinu.

"Verujemo da ćemo ostvariti cilj i uskoro imati najbrži automobil na svetu", rekao je šef kompanije Džon Henesi i podsetio da je njihov prethodni model "venom GT" 2014. godine postigao brzinu od 434 km/h.

U međuvremenu ovaj rekord je oborio "bugati širon", a zatim i "kenigseg agera RS", koja je krajem prošle godine postigla rekordnu brzinu od 447,2 kilometra na sat.

Proizvođač planira da ovaj hiperautomobil dostigne brzinu od preko 300 milja na sat, odnosno 483 kilometra na sat, a da do 300 km/h stigne za manje od 10 sekundi!

Osim brzinski rekorda, "venom F5" planira da napadne i legendardni Nirburgring Nordšlajfe.

"Henesi venom F5" će biti napravljen u tiražu od 24 primerka, po ceni od oko 1,4 miliona po komadu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.