Ameri nastavili da BOMBARDUJU sirijsku vojsku kod Tanfa: Brane POBUNJENIKE U RASULU od poraza!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ameri nastavili da BOMBARDUJU sirijsku vojsku kod Tanfa: Brane POBUNJENIKE U RASULU od poraza!

Agresija američke avijacije već drugi put ove nedelje

Koalicija koju predvode SAD izvela je novi napad na vladine snage Sirijske arapske armije (SAA) u blizini graničnog prelaza Tanf, na jugoistoku provincije Homs.

ALBANSKI DŽIHADISTA I KRVNIK JE GOTOV! Sejao je smrt po Siriji, pa ga je stigla PRAVDA! (FOTO)

Napad je izveden pošto sirijska vojska nije htela da stane sa ofanzivom ka iračkoj granici, uprkos američkom ultimatumu i pretnjama. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

U napadima je oborena sirijska bespilotna letelica za koju Amerikanci tvrde da je delovala na položaje proameričkih pobunjenika istočno od zone deeskalacije.

​Ovaj vazdušni napad je treći napad koalicije na čelu sa SAD na sirijske provladine snage, a drugi ove nedelje.

Prošle nedelje je koalicija na čelu sa SAD saopštila o napadu na sirijske provladine snage u Tanfu. Prvi sličan napad izvršen je 18. maja u istoj oblasti. Razlog za napad je taj što je komanda koalicije "na terenu" smatrala akcije provladinih grupa "pretnjom za koalicione snage" u blizini granice sa Irakom.

 Vesti iz Iraka i Sirije možete pročitai OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.