Ambulantno vozilo i oprema za Dom zdravlja u Blacu

Izvor: RTS, 09.Apr.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambulantno vozilo i oprema za Dom zdravlja u Blacu

Vlada Japana poklonila je Domu zdravlja Blace ambulantno vozilo, ultra zvuk i dva EKG aparata. Vrednost donacije premašuje 70 hiljada evra, a nova ambulantna i medicinska oprema u mnogome će poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga.
Dom zdravlja u Blacu dobio je najbolji vaskršnji poklon. 
Novo ambulantno vozilo koji će olakšati prevoz pacijenata do najbliže bolnice, ali i do korisnika u najudaljenijim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << selima ove razuđene Topličke opštine.

Masajaši Jamato, prvi sekretar Ambasade Japana u Srbiji, kaže:
"Kada se u Japanu 2011.godine dogodio veliki zemljotres, Srbija je mnogo pomogla našem narodu. Zato jedan od razloga ove donacije jeste i to da vratimo taj lep gest koji je Srbija učinila za nas. Nadam se da će dobri odnosi između naše dve zemlje biti još bolji i da ćemo i dalje pružati pomoć za osnovne potrebe stanovništva u korist svih građana Srbije."

"Ovo je jako značajno za ovu Opštinu, ne samo zato što je to novčano jedna suma koja je poprilična, ali samo da su pored vozila i ultrazvučni aparat zaista poslednja reč tehnike, ona će jednostavno doprineti tome da pacijenti i ljudi iz ovog kraja dobiju bolju uslugu." navodi profesor dr Vicko Ferenc, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.
Radoljub Vidić, Direktor Doma zdravlja Blace, kaže:
"S obzirom da je stanovništvo Opštine Blace pretežno staračkog tipa mi se trudimo daizađemo maksimalno u susret pacijentima i da odemo bukvalno na njihov kućni prag, što nam ova donacija i omogućuje."
Opština Blace ima nešto više od 10 hiljada stanovnika i oko 40 sela do kojih je veoma teško stići pogotovu u zimskom periodu.
Do najbliže bolnice u Prokuplju ima 30 kilometara pa će ovo sanitetsko vozilo doprineti sigurnijem i kvalitetnijem prevozu pacijenata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.