Ambulante dobile 60 računara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambulante dobile 60 računara

KIKINDA - Ambulante u Kikindi dobile su 60 računara i softver koje je Ministarstvo zdravlja nabavilo sredstvima doniranim iz Evropske unije.

Sredstva za kupovinu obezbedila je EU, a novi računari biće montirani u svim gradskim i seoskim ambulntama kikindske opštine, rekla je novinarima upravnica kikindskog Doma zdravlja Zora Pandurov.

Vrednost opreme je oko 35.000 evra.

Pandurov je kazala da će svaka lekarska soba i soba za intervencije, odnosno sestre, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imati po jedan računar.

U računarski sistem biće uključena i stomatološka ambulanta. Da bi oprema funkcionisala kao jedinstven sistem neophodno je umrežavanje, a za taj posao potrebna je pomoć lokalne samouprave, istakla je Pandurov.

Prema njenim rečima, uz pomoć novih računara u ambulantama Doma zdravlja napraviće se jedinstvena baza podataka i poboljšati protok informacija o pacijentima.

Nova računarska oprema do sada je stigla u 28 domova zdravlja, od 173 koliko ih je u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.