Ambasadorov sin oslobođen optužbi

Izvor: B92, 10.Jul.2013, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadorov sin oslobođen optužbi

Beograd -- Viši sud u Beogradu oslobodio sina ambasadora Crne Gore u Švajcarskoj Damjana Perovića (30) optužbi za silovanje Beograđanke B.M. (35) u junu 2011. godine.

Obrazlažući presudu, sudija Dragomir Gerasimović je naveo da posle saslušanja svih svedoka, oštećene, njene majke i sudskih veštaka, sud nije pronašao dokaze da je B.M. bila silovana u svom stanu u junu 2011.

Sudija je naveo i da je sama oštećena izjavila da je posle svega otišla da se istušira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i legla da spava, a slučaj nije prijavila policiji, već se posle nekoliko sati prvo obratila majci.

Peroviću, koji se inače bavi manekenstvom, vreme koje je proveo u pritvoru uračunava se u kaznu, a kako je u pritvoru proveo godinu, on je kaznu izdržao.

Na ovu presudu tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Ukoliko Apelacioni sud potvrdi presudu, Perović će imati pravo da traži odštetu zato što je u pritvoru proveo tri meseca više od zatvorske kazne koja mu je izrečena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.