Ambasador Švedske u poseti Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 16.Apr.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Švedske u poseti Novom Pazaru

Ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Jan Lundin i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnciima razgovarali su o potencijalima za razvoj ovog kraja. Na sastanku je bilo riječi i o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Novom Pazaru. Sagovornici su se složili da Švedska, njena ambasada u Beogradu i Novi Pazar ostvaruju dobru saradnju. Saradnja će, kako je konstatovano, biti nastavljena. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je da mnogo Novopazaraca i ljudi iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Sandžaka živi u Švedskoj, a oni, prema njegovim riječima, mogu da doprinesu boljim odnosima između dvije zemlje. “Švedska trenutno finansira razvoj i unapređenje civilne zaštite, u cilju veće bezbednosti naših sugradjana tokom elementarnih nepogoda, na čemu smo im zahvalni“, rekao je Biševac. Ambasador Lundin posebno je istakao saradnju u oblasti civilne zaštite. “Tokom razgovora smo dobili nekoliko konkretnih ideja od strane rukovodstva, a u narednom periodu ćemo videti šta od toga možemo da finansiramo i uradimo”, rekao je Lundin. Gosti su u pratnji domaćina nakon sastanka obišli i manifestacije koje su u toku, a kojima se obilježava nedjelja posvjećena Danu grada. (rtvnp)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Dr. Zukorlić sa ambasadorom Švedske o Islamskom fakultetu i bošnjačkoj dijaspori

Izvor: SandzakPress.net, 17.Apr.2018, 15:21

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić primio je u Novom Pazaru ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina sa četvoročlanom delegacijom. Tom prilikom razmijenjeni su stavovi o općoj političkoj situaciji u Sandžaku u kontekstu sve učestalijih pojava nasilja i bezakonja sa raznih...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.