Izvor: RTS, 19.Maj.2021, 19:49

Ambasador Srbije u Poljskoj biće hitno vraćen u zemlju

Ambasador Srbije u Poljskoj Nikola Zurovac biće hitno vraćen u zemlju. To je odluka ministra spoljnih poslova Nikola Selaković zbog poteza kojim je ambasador onemogućio dogovorenu posetu ministra Selakovića Varšavi.
Naime, ambasador je, bez konsultacija sa ministarstvom, potpisao pismo podrške poljskoj LGBT zajednici sa još 40 ambasadora drugih zemalja, što je naišlo na negativnu reakciju konzervativnih vlasti Poljske.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Selaković naložio ambasadoru u Varšavi da se hitno vrati u zemlju

Izvor: Beta, 19.Maj.2021

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković odlučio je da hitno vrati u zemlju ambasadora u Varšavi Nikolu Zurovca, jer je bez konsultacija sa Beogradom potpisao pismo podrške poljskoj LGBT zajednici.Zurovac je potpisao pismo podrške sa još 40 ambasadora drugih zemalja, što je naišlo na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.