Ambasador Srbije pozvan na razgovor zbog Branke Milić: Milogorci hoće da UPADNU U AMBASADU

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Srbije pozvan na razgovor zbog Branke Milić: Milogorci hoće da UPADNU U AMBASADU

Saopšteno je da je pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici

Povodom slučaja Branke Milić, optužene u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra, koja se nalazi u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Podgorici, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pozvalo je danas ambasadora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Republike Srbije Zorana Bingulca na razgovor.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković uručio je, kako se navodi u saopštenju, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, Bingulcu notu sa zahtevom da Ambasada Republike Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade.

.

- Janković je zatražio što brži odgovor Republike Srbije i podvukao da će Ministarstvo spoljnih poslova i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka. Ambasador Bingulac je istakao da ceni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore čim dobiju zvaničan odgovor - saopšteno je iz Ministarstva.

Ovo je još samo jedan u nizu poteza kojim Milo Đukanović i vlast u Crnoj Gori na najbrutalniji način iskazuju otvoreno neprijateljstvo prema Srbima i našoj državi.

Prethodno je milogorska vlast poslala jednog pripadnikaVojske Crne Gore u sastav KFOR-a čime je ta zemlja postala 29. učesnica misije NATO na Kosovu i Metohiji.

Zatim su učestvovali i pomagali Hrvatskoj da osudi generala Đukića kojeg su prethodno izručili toj zemlji. Borislav Đukić je uhapšen na aerodromu Tivat jula 2015. godine. Potom je mesecima bio u zatvoru u Spužu kod Podgorice, a Milo Đukanović je odlučio da izađe u susret zahtevu Hrvatske.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović besramno je izjavio da je Podgorička skupština 1918. godine kojom se Crna Gora ujedinila sa Srbijom, bila velika izdaja i da svako ko poziva da se slavi taj dan, poziva da se slave izdaja i propast Crne Gore.

Mediji su pisali i da crnogorska vlast predvođena predsednikom Milom Đukanovićem i premijerom Duškom Markovićem, prisluškuje tamošnje istaknute srpske političare, sveštenike SPC i pojedine novinare.

Milo Đukanović i njegova ekipa zasnivaju svoje političko delovanje, već decenijama, na antisrpstvu i svaki njihov potez usmeren je protiv tamošnjih Srba i države Srbije što je za svaku sramotu i osudu, ako uzmemo u obzir šta su koreni prave crnogorske države, a milogorci to svakako ne znaju. Oni su jedna običan mali satelit koji pokušava da se dokaže zabadajući svaki put nož u leđa Srbima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora traži od Srbije dozvolu za ulazak u ambasadu u Podgorici

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore tražilo je od ambasade Srbije u Podgorici da omogući ulazak nadležnih organa u prostorije tog diplomatskog predstavništva u kojima se nalazi Branka Milić, srpska državljanka koju Crna Gora optužuje za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.