Ambasador SAD: Vojvodina je primer za region

Izvor: B92, 29.Feb.2016, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD: Vojvodina je primer za region

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je u Novom Sadu da je Vojvodina primer kako narodi treba da žive zajedno.

"Vojvodina je primer za sve druge u ovom regionu, kako svi narodi treba da žive zajedno", rekao je Skot u razgovoru sa pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem, a preneo je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Dodao je da se vojvođanska vlada aktivnom politikom stara da obezbedi očuvanje jezika i pisama, kulture i tradicije pripadnika različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalnih zajednica.

Pajtić i Skot su razgovarali o značaju ekonomskog razvoja, regionalnih odnosa, kao i o temi privlačenja stranih investicija, navedeno je u saopštenju.

Pajtić je izrazio zadovoljstvo, jer je američki ambasador pokazao visok stepen interesovanja za privlačenje stranih investicija u Vojvodinu i Srbiju.

Ambasador Skot je danas boravio u prvoj zvaničnoj poseti Vojvodini. On je o ekonomskoj saradnji razgovarao i sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Vučević je rekao da je na sastanku dominantna tema bila dolazak investitora iz SAD, koji će omogućiti otvaranje nekoliko hiljada radnih mesta i izgradnju fabrike, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Za nas, dolazak investicija iz SAD je značajan ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu", kazao je gradonačelnik Novog Sada.

Skot je rekao da je Novi Sad poznat među američkim biznismenima kao privlačno mesto za ulaganje, ali i kao veoma uspešan grad.

"Ja sam tek tri-četiri nedelje u Srbiji i smatram da je važno da obiđem, da učim o zemlji i da je što bolje upoznam", rekao je Skot.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skat: Vojvodina je primer za sve druge u regionu

Izvor: Akter, 29.Feb.2016

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat izjavio je u Novom Sadu da je Vojvodina primer kako narodi treba da žive zajedno.."Vojvodina je primer za sve druge u ovom regionu, kako svi narodi treba da žive zajedno", rekao je Skat u razgovoru sa pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem, a preneo je Biro za...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.