Ambasador Pinter: Odnosi Srbije i Mađarske na vrhuncu

Izvor: N1 televizija, 01.Jan.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Pinter: Odnosi Srbije i Mađarske na vrhuncu

Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter izjavio je da su mađarsko-srpski odnosi i dalje na vrhu i ocenio da će se ti odnosi i dalje odvijati u dobrom pravcu.

On je za portal "Vojvodina danas" (www.vajma.info) naveo da su pokazatelji ekonomske saradnje Srbije i Mađarske u prvih devet meseci 2017. godine dostigli nivo iz 2015. godine.

"Prema mađarskim podacima, trgovinski promet je u ovom periodu dostigao 1,8 milijardi evra, dok je prošle godine ova brojka iznosila >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dve milijarde, tako da postoji realna procena da će krajnji rezultat za 2017. godinu biti oko 2,5 milijarde evra", rekao je Pinter.

Ambasador je ocenio da se "dinamično" povećanje trgovinske razmene može objasniti ostvarivanjem programa Vlade Mađarske za podsticanje ekonomskog razvoja Vojvodine, značajnim razvojem srpske privrede i odličnim bilateralnim odnosima.

"Zahvaljujući tome, izvoz iz Srbije za Mađarsku za prvih devet meseci 2017. godine povećan je za 56 odsto", naveo je Pinter.

Mađarska podržala otvaranje bar pet poglavlja

Povodom približavanja Srbije Evropskoj uniji, Pinter je rekao da bi Mađarska podržala otvaranje najmanje pet pregovaračkih poglavlja i dodao da se Budimpešta "nije radovala" što su u Briselu otvorena samo dva poglavlja za Srbiju.

"Ali ja kažem da treba da se radujemo i tome pošto to ukazuje da je vlast u Srbiji spremna da u određenom roku bude punopravan član EU", kazao je ambasador.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ambasador Pinter: Mađarsko-srpski odnosi i dalje na vrhu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jan.2018

Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter izjavio je da su mađarsko-srpski odnosi i dalje na vrhu i ocenio da će se ti odnosi i dalje odvijati u dobrom pravcu...On je za portal "Vojvodina danas" (www.vajma.info) naveo da su pokazatelji ekonomske saradnje Srbije i Mađarske u prvih devet meseci 2017....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.