Ambasador Mjanmara u UN traži da medjunarodna zajednica vrati demokratiju u tu zemlju

Izvor: Beta, 26.Feb.2021, 20:42

Ambasador Mjanmara u UN traži da medjunarodna zajednica vrati demokratiju u tu zemlju

Ambasador Mjanmara pri UN snažno se danas, na specijalnoj sednici Generalne skupštine UN posvećenoj Mjanmaru, usprotivio vojnim vlastima u svojoj zemlji i apelovao na medjunarodnu zajednicu da najsnažnijim mogućim delovanjem vrati demokratiju.Ambasador Kyav Moe Tun pozvao je u dramatičnom govoru zemlje članice UN da izdaju javna saopštenja u kojima oštro osudjuju vojni udar i odbijaju da priznaju vojne vlasti i traže od vojnih vodja da poštuju slobodne i fer izbore na kojima je u novembru pobedila Nacionalna liga za demokratiju, partija svrgnute i uhapšene šefice civilne vlade Aung San Su Ći."Vreme je za vojsku da odmah preda vlast i oslobodi privedene. Mi ćemo nastaviti da se borimo za vladu koja je iz naroda, od naroda i za narod", rekao je ambasador.Neočekivano istupanje mjanmarskog ambasadora naišlo je na aplauz i na pohvale govornika na sastanku u UN, uključujući ambasadore Evropske unije, Organizacije za islamsku saradnju i nove američke ambasadorke Linde Tomas Grinfild koja se pridružila drugima nazivajući njegov nastup "hrabrim".Rekla je da su SAD solidarne sa narodom Mjanmara koji protestuje protiv puča i ponovila upozorenje predsednika SAD Džozefa Bajdena da će Amerika pokazati vojsci da "njihovo delovanje ima posledice" i njegov poziv da vojska odmah odstupi sa vlasti.Specijalna izaslanica UN za ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Mjanmara u UN apelovao na vraćanje demokratije u svojoj zemlji

Izvor: N1 televizija, 26.Feb.2021

Ambasador Mjanmara pri UN snažno se na specijalnoj sednici Generalne skupštine UN posvećenoj Mjanmaru usprotivio vojnim vlastima u svojoj zemlji i apelovao na međunarodnu zajednicu da najsnažnijim mogućim delovanjem vrati demokratiju.

Nastavak na N1 televizija...

Vojna hunta smenila ambasadora Mjanmara u UN, nastavljeni protesti i hapšenja

Izvor: N1 televizija, 27.Feb.2021, 18:54

Ambasador Mjanmara pri Ujedinjenim nacijama smenjen je nakon što se usprotivio vojnim vlastima u svojoj zemlji, dok je u Mjanmaru u subotu na protestima privedeno više desetina ljudi.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.