Ambasador Levi za Blic: Palestinci napadi na izraelskim ulicama moraju prestati

Izvor: Blic, 14.Okt.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Levi za ""Blic": Palestinci napadi na izraelskim ulicama moraju prestati

Josef Levi, ambasador Izraela u Srbiji, kaže za "Blic" da su "u poslednjih deset dana izraelski građani izloženi brojnim napadima palestinskih terorista, najviše Arapa iz istočnog Jerusalima, koji koristeći noževe, sekire, metke, automobile imaju samo jedan cilj: da ubiju Jevreje".

- Izraelske ulice i autobuske stanice postale su poprište horor scena u kojima su žrtve Palestinaca: trinaestogodišnji dečak koji je vozio bicikl, četrnaestogodšnja devojčica koja je sedela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u autu i mnogi drugi koji se svojim kulturološkim kodom mogu okarakterisati kao Jevreji. Ovo životinjsko nasilje direktno podstiču palestinski lideri iz Gaze i Ramale - navodi Levi.

On podseća da su "palestinske društvene mreže preplavljene užasnim pozivima na ubistvo i objašnjenjima kako koristiti nož i kako ubiti Jevreje".

- Umesto da smire situaciju, palestinski lideri u saradnji sa medijima konstantno izvrću istinu, predstavljajući teroriste kao žrtve i pozivajući narod da osvete njihovu krv ne razmišljajući da takvim stavom samo šire krug ubistava i nasilja. Idealan primer je izjava Abu Rudena, potrtparola predsednika Palestine, koji je pre dva dana saopštio kako je Izrael “pogubio“ palestinskog teroristu Hasana Munasara, zaboraviši da napomene da je taj isti terorista nožem usmrtio mladog izraelskog trinaestogodišnjaka koji je vozio bicikl - kaže Levi.

On napominje da će "Izrael uraditi sve što je potrebno kako bi zaštitio živote svojih građana".

- Palestinci moraju razumeti da upotrebom nasilja neće ostvariti svoje ciljeve već naprotiv. Ćutanje svetskih medija, posebno zapadnih o torturi nad jevrejskim stanovništvom u Izraelu je samo još jedan dokaz licemerja koji nastavlja da baca mračnu medijsku senku na konflikte na Bliskom istoku - zaključuje izraelski ambasador u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.