Ambasade SAD i dalje zatvorene

Izvor: RTS, 05.Avg.2013, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasade SAD i dalje zatvorene

Diplomatska predstavništva SAD-a u 19 gradova u muslimanskim zemljama zatvorena do kraja nedelje zbog mogućih napada Al-Kaide, odlučio Stejt department. Ambasade u Kabulu i Bagdadu danas su otvorene.

Američka diplomatska predstavništva u 19 gradova u muslimanskim zemljama biće zatvorena do kraja nedelje zbog mogućih napada terorističke organizacije Al-Kaide, izjavila je portparolka Stejt departmenta Džen Psaki.

Rekla je da je odluka da ambasade i dalje ostanu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatvorene doneta iz predostrožnosti i da ne znači da postoje "nagoveštaji novih pretnji".

Prema odluci Stejt departmenta, među diplomatskim predstavništvima koja će ostati zatvorena su predstavništva u Egiptu, Jordanu, Libiji, Jemenu, Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu.

SAD su juče saopštile da zatvaraju i predstavništva na Madagaskaru i Mauricijusu, kao i u Burundiju i Ruandi.

Ambasade u Kabulu i Bagdadu danas su otvorene.

SAD su u nedelju najavile zatvaranje svojih ambasada zbog nedefinisanih bezbednosnih pretnji.

Stejt department je upozorio na opasnost od novih napada Al-Kaide koje bi ta teroristička organizacija mogla da izvede u avgustu, posebno na Bliskom istoku i u Severnoj Africi.

Interpol je juče izdao međunarodno upozorenje povodom navodne umešanosti Al-Kaide u višestruka bekstva u poslednjih mesec dana iz zatvora u više zemalja, uključujući Irak, Libiju i Pakistan.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.