Ambasada Srbije u CG demantuje da je advokat izbačen

Izvor: B92, 21.Nov.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Srbije u CG demantuje da je advokat izbačen

Podgorica -- Ambasada Srbije u Podgorici demantovala je navode advokata Miroja Jovanovića da je izbačen iz te ambasade, gde je trebalo da se održi saslušanje Branke Milić.

"U potpunosti su netačni navodi advokata Miroja Jovanovića da je 'izbačen' iz prostorija Ambasade Republike Srbije u Podgorici", saopštila je Ambasada povodom medijskih napisa u vezi sa parničnim postupkom koji se, radi naknade štete, vodi po tužbi Branke Milić protiv Republike Srbije.

"Advokatu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jovanoviću je omogućen kontakt sa klijentom Brankom Milić, ali mu nije dozvoljeno unošenje opreme za snimanje zvuka i slike u prostorije diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije u Crnoj Gori - imajući u vidu da korišćenje istih od strane trećih lica nije dozvoljeno", navodi se u saopštenju Ambasade dostavljenom Tanjugu.

Takođe, Državno pravobranilaštvo, kao zakonski zastupnik Republike Srbije, zatražilo je dodatno vreme za pripremu pomenutog slučaja, odnosno odlaganje ročišta pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, što je, prema informacijama kojima raspolaže Ambasada RS u Podgorici, prihvaćeno, navodi se u saopštenju.

Ambasada Srbije u Podgorici, dodaje se, u skladu sa Ustavom RS i zakonskim propisima, uvek će postupati po odlukama sudova u Republici Srbiji.

"Međutim, imajući u vidu da je zahtev dobijen 19. novembra 2019. godine, vreme za obezbeđivanje tehničkih uslova za davanje iskaza putem video linka u prostorijama diplomatsko-konzularnog predstavništva objektivno je bilo prekratko i nedovoljno", saopštila je Ambasada Srbije.

Advokat Jovanović ranije danas je kazao saslušanje bilo zakazano u 10 sati putem video linka iz Ambasade Srbije u Podgorici i da su o svemu obavešteni i Vlada RS i Ministarstvo inostranih poslova i Ambasada Srbije, prenele su Vijesti.

"Uprkos sudskom rešenju tačno u 9.25 mi je naloženo da napustim prostorije ambasade, jer je ambasador Bingulac zabranio saslušanje", napisao je Jovanović na svom fejsbuk nalogu i dodao da je o tome obavešten Osnovni sud u Novom Sadu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada Srbije u Podgorici: Advokat Branke Milić nije izbačen iz ambasade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2019

Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori demantovala je danas tvrdnje advokata Miroja Jovanovića da je izbačen iz sjedišta ambasade Srbije u Podgorici, gdje je trebalo da se obavi saslušanje Branke Milić, po nalogu Osnovnog suda u Novom Sadu. "U potpunosti su netačni navodi advokata Miroja Jovanovića...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.