Ambasada Rusije: Ostajemo pri svom stavu

Izvor: B92, 17.Maj.2022, 22:56

Ambasada Rusije: Ostajemo pri svom stavu

Sarajevo -- Ambasada Rusije u BiH saopštila da ostaje pri stavu da sve odluke u spoljnoj politici BiH, moraju biti donete na osnovu konsenzusa tri konstitutivna naroda.

Komentarišući spekulacije da je Republika Srpska dala pristanak na uvođenje sankcija Rusiji, Ambasada je navela da "u skladu s principijelnim stavom Ruske Federacije ne smatraju BiH neprijateljskom državom".

U vezi sa spekulacijama da je RS prihvatila da se Rusiji uvedu sankcije, zvaničnici ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasade su novinskoj agenciji Srna rekli da objašnjenje treba tražiti od onih koji su to izjavili.

Pojedini opozicioni predstavnici u RS su prethodnih dana rekli da su vlasti Republike Srpske dale pristanak da BiH uvede sankcije Rusiji. NAkon toga je savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika to demantovao.

Ambasada Rusije u BiH je dodala da ne menja svoj stav kada je reč o odlukama koje se tiču spoljne politike BiH, a koje se, kako kažu, moraju donositi na osnovu konsenzusa i kompromisa tri konstitutivna naroda BiH i u skladu sa osnovnim načelima dejtonskog Ustava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.