Ambasada Izraela: Globalna pretnja zahteva globalnu strategiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Izraela: Globalna pretnja zahteva globalnu strategiju

Zamenik ambasadora Izraela u Srbiji Itaj Milner saopštio je danas da za radikalne islamiste zapadne vrednosti, Izrael i Jevreji predstavljaju "isto zlo" i ocenio da globalna pretnja zahteva globalnu strategiju.

Povodom prošlonedeljnih napada u Francuskoj, Milner je rekao da je tu zemlju pogodio užasan talas terora i naveo činjenicu da postoji veza između ubistva novinara i karikaturista samo zbog izražavanja ličnog stava, ubistva policajaca i četiri člana jevrejske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koja su kupovala namirnice za šabat.

"Teror je teror i ne postoji razlika, barem iz ugla posmatranja jednog teroriste, između zapadnih vrednosti, Izraela ili Jevreja. Za radikalne islamiste, sve gore navedeno predstavlja isto zlo i sleduje mu ista kazna - smrt", istakao je Milner u saopštenju koje je objavila Ambasada Izraela u Beogradu.

Prema njegovim rečima, podela koju neki pokušavaju da naprave između "neopravdano brutalnog napada na nevine" i "opravdane borbe protiv Izraela" je veštačka.

"Sukob je svuda isti i to je sukob između onih koji ne razumeju i ne dopuštaju različitosti i pravo da se drugačije misli, i modernih društava koja neguju ljudske slobode", naveo je Milner.

Izrael je, podseća on, već godinama u središtu sukoba civilizacija, meta napada ekstremističkih islamskih organizacija, poput Hamasa i Hezbolaha.

"Sada je Evropa na meti radikalnih islamista koji ustaju protiv zemalja u kojima su rođeni i odrasli", konstatuje Milner, izražavajući nadu da će Evropljani na vreme shvatiti sa kakvom pretnjom se suočavaju.

"Globalna pretnja od nas zahteva globalnu strategiju", ističe Milner i ukazuje da je izuzetno važno ne zaboraviti da nisu svi muslimani teroristi i ni po koju cenu ne dozvoliti da islamofobija jača.

"Ali, oni koji se bore ili propovedaju protiv našeg načina života ne bi trebalo da uživaju iste slobode koje toliko preziru", zaključuje zamenik ambasadora Izraela u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.