Amazon zaratio sa Diznijem

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amazon zaratio sa Diznijem

Američki gigant Amazon otvorio je novi front i to protiv jednog od svojih velikih snabdevača i jednog od najvećih svetskih teškaša - "Diznija".

Lider u onlajn prodaji je odlučio da stopira prijem pretporudžbina za "Diznijeva" DVD i BluRay izdanja, piše danas list "Vol strit džornal.

To znači da na Amazonu kupci ne mogu da rezervišu izdanja novih "Diznijevih" hitova kao što su "Kapetan Amerika: Zimski vojnik" ili "Grdana", a cilj kompanije je da izvrši pritisak na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dobavljače i izbori povoljniju podelu kolača.

Ograničavanjem pretporudžbina, Amazon može da utiče u velikoj meri na komercijalnu budućnost sadržaja, pa se na ovaj potez može gledati kao na svojevrsnu ucenu.

Amazon, kompanija male rentabilnosti koja je pre nekoliko dana objavila upozoravajuće poslovne rezultate, pokušava tako da ostvari bolju podelu prihoda s izdavačima i studijima.

Klinč sa "Diznijem" isplivao je na površinu u trenutku kada Amazon vodi žestoku borbu sa francuskim izdavačem "Ašet"

Amazon je već koristio u više navrata taj metod u bliskoj prošlosti, pre svega protiv filmskog studija "Vorner".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.