Alžirac silovao devojku u parku: Ništa ne razumem i šokiran sam kaznom, došao sam ovde da gradim budućnost

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 22:50

Alžirac silovao devojku u parku: "Ništa ne razumem i šokiran sam kaznom, došao sam ovde da gradim budućnost"

Francuska je zabeležila dramatičan porast slučajeva silovanja koji su porasli u tandemu sa masovnom imigracijom, prenosi češki Remiks.

Nakon što je 35-godišnji alžirski migrant Ahmed Khalef osuđen za silovanje žene koja je čekala tramvaj u francuskom gradu Begles, on je tvrdio da je "dobra osoba" i da je "šokiran" dužinom dosuđene zatvorske kazne.

"Ja sam dobra osoba", rekao je Khalef na sudu.

U ponedeljak, 24. aprila, porota u Žirondi proglasila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Khalefa krivim za silovanje uz pretnju oružjem i nasilje nad osobom koja ima javna ovlašćenja. Međutim, on je tvrdio da "ne razume ništa".

"Šokiran sam što sam se našao ovde u zatvoru već 26 meseci nakon što sam došao u Francusku da gradim budućnost", rekao je Khalef.

Slučaj za koji je osuđen datira iz 2021. godine. 20. februara. Te godine prišao je 20-godišnjoj ženi koja je čekala tramvaj C na stanici "Parc Mussonville" u Beglesu.

Postala je sumnjičava prema tom čoveku i krenula je ispred kamera za video nadzor u tramvaju, navodi se u izveštaju francuske novinske kuće "Sud Ouest".

To nije odvratilo Khalefa, koji joj je stavio nož ispod vrata, odvukao je u park, a zatim je silovao. Policija je već bila pozvana na lice mesta nakon što su se svedoci incidenta zabrinuli za ženu.

Žrtva, koja je bila u stanju šoka, videla je policiju kako šeta sa baterijskim lampama parkom i prijavila im je incident.

Napadač je za to vreme oučio dve 18-godišnje putnice i krenuo da ih "pipka" i vređa na arapskom.

Policija je navela da je, kada su ušli da uhapse počinioca, počeo da se grize za jezik, da ih pljuje krvlju i pruža otpor hapšenju; zatim je udario policajca u nos i naneo mu povredu.

Khalef, koji je rekao da je "jedinac" među sedam sestara, tvrdio je na sudu da je "normalna osoba" koju su njegovi roditelji "dobro vaspitali".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.