Alkalaj: Rezolucija o Srebrenici veliki korak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alkalaj: Rezolucija o Srebrenici veliki korak

PODDGORICA - Ministar spoljnih poslova BiH Sven Alkalaj ocenio je danas najavljeno usvajanje rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije kao "veliki korak".

"Mislim da je to veoma značajno za region i očekujemo da se (rezolucija) vrlo brzo donese", rekao je Alkalaj novinarima u Podgorici posle susreta sa crnogorskim kolegom Milanom Roćenom.

Alkalaj je rekao da u parlamentu BiH nema konsenzusa o usvajanju takve rezolucije. Na pitanje kada će BiH imati ambasadora u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Alkalaj je odgovrio da se čeka agreman iz Beograda. "Srbija je na potezu da odluči i mislim da neće biti imenovan novi kandidat dok se Srbija ne izjasni o postojećem kandidatu (za novog ambasadora u Beogradu)", rekao je Alkalaj.

BiH nema ambasadora u Srbiji više od dve godine.

Prema pisanju banjalučkih Nezavisnih novina novi ambasador u Beogradu trebalo bi da bude sadašnji konzul u Minhenu Boriša Arnaut koji je za ambasadora u Beogradu bio predložen u avgustu 2007, ali nije dobio agreman, pa je prošle godine predložen novi kandidat, Sead Avdić.

Imenovanje Arnauta za ambasadora u Beogradu ponovo je aktuelizovano, kako tvrde Nezavisne novine, na nedavnom susretu ministara inostranih poslova BiH, Srbije i Turske u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Alkalaj: Rezolucija o Srebrenici veliki korak

Izvor: Kurir, 25.Jan.2010

PODGORICA, 25. januara 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova BiH Sven Alkalaj ocenio je danas najavljeno usvajanje rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije kao "veliki korak". "Mislim da je to veoma značajno za region i očekujemo da se (rezolucija) vrlo brzo donese", rekao je Alkalaj novinarima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.