Alibaba zainteresovana za kupovinu Jahua

Izvor: Blic, 03.Okt.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Alibaba" zainteresovana za kupovinu "Jahua"

Kineska kompanija "Alibaba" koja se bavi "onlajn" trgovinom zainteresovana je za kupovinu svog velikog akcionara, američkog "Jahua", objavio je danas američki privredni dnevnik WSJ (Wall Street Journal).

U "Alibabi" je potvrđeno da je izvršni direktor te kompanije Džek Ma dao izjave u tom smislu na konferenciji organizovanoj na univerzitetu "Stenford", prenele su svetske agencije.

Nikakav dodatni komentar, međutim, nije saopšten, osim da su odnosi između Maa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i suosnivača "Jahua" Džerija Janga poslovne, a ne prijateljske prirode.

"Jahu" je glavni akcionar "Alibabe", s udelom od 40,5 odsto u njegovom kapitalu, ali su odnosi između dve kompanije već mesecima veoma zategnuti.

"Alibaba" je ranije pokušavala da kupi taj udeo kompanije "Jahu", ali se uprava američke kompanije uvek suprostavljala, pre svega zbog značaja tog učešća za njenu sopstvenu berzansku valorizaciju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Alibaba" želi "Jahu"

Izvor: RTS, 03.Okt.2011

Vodeća kineska kompanija za onlajn trgovinu "Alibaba" zainteresovana za kupovinu većinskog paketa akcija američkog "Jahua". ..Kineska kompanija "Alibaba" koja se bavi "onlajn" trgovinom zainteresovana je za kupovinu svog velikog akcionara, američkog "Jahua", objavio je američki Volstrit džurnal...U...

Nastavak na RTS...

Alibaba zainteresovana za kupovinu Yahoo-a

Izvor: Economy.rs, 03.Okt.2011

Kineska kompanija Alibaba koja se bavi online trgovinom zainteresovana je za kupovinu svog velikog akcionara, američkog Yahoo-a, objavio je danas američki privredni dnevnik WSJ (Wall Street Journal).

Nastavak na Economy.rs...

SE CEO: Trebalo je ozbiljnije shvatiti iPhone

Izvor: medio.rs, 03.Okt.2011

Izvršni direktor kompanije Sony Ericsson, Bert Nordberg, dao je intervju za Wall Street Journal u kome se osvrnuo na konkurenciju.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.