Ali-Bačko i 22 savetnika!

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ali-Bačko i 22 savetnika!

Prema oglasu koji je objavilo Ministarstvo prirodnih resursa, Bačević će u svom resoru u narednom periodu uhlebiti četiri mlađa, pa dva više i 14 savetnika. Prema informacijama, ljudi koji budu dobijali radnu knjižicu u Nemanjinoj 11 zarađivaće i do 63.000 dinara mesečno, kolika je plata višeg savetnika. O ovim zaradama najveći broj sugrađana u Srbiji može samo da sanja, o čemu svedoči podatak da je prosečma zarada u našoj zemlji, bez poreza i doprinosa, u oktobru iznosila 43.615 dinara.
Kako tvrdi dobro upućeni saradnik, savetnici mogu da dobiju i još veće plate od propisanih na ime određenih prekovremenih sati.
"Ono što mali broj građana zna jeste i da plate savetnika mogu da budu još veće, tako da će im ministar odobriti prekovremene sate. Prema propisima, najviše može da bude odobreno 32 sata, što može da dostigne i trećinu plate", tvrdi dobro upućeni sagovornik.
Angažovanjem 22 savetnika Bačević će po svojoj priliici postati rekorder u Vladi po broju saradnika, ali činjenica je i da ostala ministrastva u Vladi ne zaostaju previše. Saša Radulović angažovao je čak osam savetnika, i to nakon odluke o uvođenju mera štedenje.
Prema saznanjima, ne angažuju ministri slučajno savetnike u velikom broju. Ministri ovim postupkom pokušavaju da naprave sebi odstupnicu zbog najavljenog smanjenja broja državnih sekretara kojima će raspolagati, o čemu je već govorio vicepremijer Aleksandar Vučić.
"Vučić je pre memsec dana najavio da će ministarstva u Vladi imati samo po dva sekretara i da će to biti samo jedna od mera štednje. Ministri su pronašli način da povećaju broj saradnika, angažujući savetnike koji bi mogli da preuzmu posao koji su radili državni sekretari", tvrdi izvor.
Kompletan tekst pročitajte u današnjem izdanju Naših novina.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.