Ali Agdža: Homeini mi je naredio da ubijem papu

Izvor: Kurir, 02.Feb.2013, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ali Agdža: Homeini mi je naredio da ubijem papu

Ali Agdža tvrdi da ga je Homeinijeva vojska, uoči atentata, obučavala u Iranu, gde je pronašao utočište nakon što je pobegao iz turskog zatvora

NJUJORK  - Turčin Mehmet Ali Agdža, koji je 1981. godine pokušao da ubije papu Jovana Pavla II, tvrdi u autobiografiji da je atentat naručio iranski vođa ajatolah Ruholah Homeini, prenosi AP.

Tvrdnje da je Homeini naručio atentat na preminulog papu, Ali Agdža iznosi u svojoj novoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << autobiografiji pod nazivom "Obećali su mi raj".

Ali Agdža tvrdi da ga je Homeinijeva vojska, uoči atentata, obučavala u Iranu, gde je pronašao utočište nakon što je pobegao iz turskog zatvora.

On u autobiografiji proše da mu je zadatak da ubije Jovana Pavla II poverio lično ajatolah Homeini.Ali Agdža je pucao u papu 13. maja 1981. godine i teško ga ranio. Nakon hapšenja, Agdža je tvrdio da je delovao sam. Kasnije je promenio priču i govorio da iza neuspešnog atentata stoji KGBAli Agdža je iz zatvora pušten 2010. godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.