Alen Slavica: Sandra i ja prodali smo kuću Arsena Dedića u Šibeniku, selimo u SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alen Slavica: Sandra i ja prodali smo kuću Arsena Dedića u Šibeniku, selimo u SAD

ŠIBENIK - Da je Arsen živ, sada bi rekao: ‘Ajde, ajde… Vrag vam Ameriku odnija…’ A onda bi se nasmiješio i brzo krenuo put svoje sobe jer ga tamo čeka milijun obaveza. Na vratima bi stao, pogledao bi nas pa bi dodao: ‘Sandra, zlato, spenzioniraj se ti na Zlarinu, to ti je najbolje. A ti, Alene, čuvaj mi njih dvije’ - sjetno govori Alen Slavica, zet pokojnog Arsena Dedića, koji se 16. nove,bra zajedno sa suprugom Sandrom (Arsenovom kćeri iz prvog braka s Vesnom Suligoj), i četverogodišnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kćerkicom Emom (koju je pokojni pjesnik odmila zvao svojom Tukom B), seli u Ameriku, tačnije u Los Anđeles.

U Los Andjelesu su Sandra i Alen živjeli devet godina, tamo su se i upoznali, no u Hrvatsku su se vratili kako bi njihova kćerkica Ema (koju su dobili nakon 12 godina braka i čak 11 pokušaja umjetne oplodnje) odrastala u što zdravijem okruženju.

- Bez obzira na to što nam je krasno bilo živjeti u Žaboriću kod Šibenika, mi nikad nismo zatvorili vrata Americi. Moja Sandra je dizajnerica tekstila, cijelo ovo vrijeme poslovala je s Amerikancima, a sada joj se otvaraju i neke nove poslovne mogućnosti. Sve se ovo, ustvari, dogodilo dosta brzo. Planirali smo se u Ameriku vratiti kasnije, ali kako se naša kuća u Žaboriću prodala brže nego što smo očekivali, to je ubrzalo i cijeli proces selidbe. U kvartu u kojem ćemo živjeti u Los Angelesu sjajni su vrtići i škole, sve što trebamo od naše će nove kuće biti samo kilometar udaljeno. Sandra se jako veseli povratku u Ameriku, jer ona tamo ima više prijatelja nego u Hrvatskoj. Ja sam svjestan da će patiti moja karijera. Ta je patnja već počela jer trenutačno pakiram stvari, a istodobno u tonskom studiju uz pomoć Ante Gele snimam pjesmu ‘Nevera’ koju sam odlučio posvetiti pokojnom puncu. Kad je o Emi riječ, vjerujemo da će se ona dobro uklopiti. Do njenog polaska u školu ima još dosta vremena.

Ostala velika tuga

- Sandra je izgubila tatu, ali ostala su joj sjećanja na lijepe trenutke, familijarne skupove za Božić, Uskrs, druženja u Šibeniku. Ema je ostala bez oba svoja dida, Arsena i mog tate Bucija. Obojica su je obožavali. Ja sam ostao bez voljenog tasta, a svi mi, koji smo voljeli Arsena, nikad nećemo moći prežaliti to što ga više nema među nama. On je bio nenadoknadiv na ovim prostorima. Rijedak. Neponovljiv - kaže Arsenov zet.

(N.N./Jutarnji.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Alen Slavica:Prodali smo Arsenovu kuću u Šibeniku, selimo u SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2015

ŠIBENIK - Da je Arsen živ, sada bi rekao: ‘Ajde, ajde… Vrag vam Ameriku odnija…’ A onda bi se nasmiješio i brzo krenuo put svoje sobe jer ga tamo čeka milijun obaveza. Na vratima bi stao, pogledao bi nas pa bi dodao: ‘Sandra, zlato, spenzioniraj se ti na Zlarinu, to ti je najbolje. A ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.